Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
2Pac krijgt eindelijk een ster op Hollywood Walk Of Fame  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


22.06.2013

2Pac krijgt eindelijk postuum de eer die hij verdiend. volgend jaar krijgt hij 13 jaar na zijn dood een ster op de Walk of Fame in Hollywood. De rapper, die in 1996 werd vermoord, is een van de twee sterren die postuum een tegel krijgt.

De rapper werd in 1996 vermoord, kort nadat hij samen met Suge Knight een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht. Buiten werd de auto van Suge Knight beschoten waarbij beiden zwaar gewond raakte. 2Pac overleed in een ziekenhuis, en Suge Knight wist de aanslag te overleven. De moord op 2Pac is nooit opgelost. Maar volgens de FBI was de aanleiding van de drive by shooting een vechtpartij op de tribune van de bokswedstrijd waarbij naast 2Pac en Suge Knight nog enkele personen betrokken waren.

2Pac zijn 'All Eyez on Me' was het eerste dubbelalbum in de hiphop- en rapgeschiedenis. Deze dubbel-cd wordt gezien als zijn beste album en wordt ook gezien als een van de bestverkochte rap-albums met meer dan 9 miljoen verkochte exemplaren.

We hebben een geweldige mix van beroemdheden en leidinggevenden in de branche die Hollywood hebben gemaakt tot wat het nu is", licht David Green, voorzitter van de selectiecommissie de keuze voor 2Pac toe.

Eind jaren vijftig kregen de eerste sterren een plekje op het trottoir langs Hollywood Boulevard. Onder hen waren Walt Disney en Cecil B. DeMille. Donderdag werd de 2500e ster onthuld, die werd toegewezen aan Jennifer Lopez.

Wie een ster op de Walk of Fame krijgt, wordt bepaald door een selectiecommissie. Iedereen kan iemand uit de muziek-, film-, televisie- of radiowereld nomineren.

Op de foto 2Pac en Suge Knight enkele minuten voor de fatale schietpartij:





Meer over 2Pac:
17/07/2016 Daz Dillenger vertraagd premiere Tupac film All Eyes On Me
13/07/2013 2Pac musical Hollar If You Hear Me krijgt Broadway premiere
31/08/2011 As van 2Pac opgerookt door rappers van The Outlawz
16/06/2011 Man bekent neerschieten rapper 2Pac in 1994







Tags: 2Packrijgteindelijkeensterophollywoodwalkoffame


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact