Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Rihanna en Michael Jackson voor de rechter gesleept!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


08.02.2009

Rihanna en Michael Jackson zijn voor de rechter gesleept door de vijfenzeventig jarige Afrikaanse zanger Manu Dibango. Deze beschuldigd de twee ervan het refrein van een van zijn liedjes gestolen te hebben. In een eerdere rechtszaak had Jackson de diefstal al toegegeven en was er een deal gemaakt met de bejaarde Afrikaan.

Nu heeft Manu Dibango zowel Jackson als Rihanna voor de rechter gesleept. Het is allemaal te doen om een nummer uit 1972 ‘Soul Makoosa’, wat Jackson ongevraagd en zonder ervoor te betalen gebruikte voor zijn wereldwijde hit song Wanna Be Startin' Something”uit 1982. Dit nummer werd in 2007 opnieuw uitgebracht in een remix waarop ook Akon te horen was voor Jackson zijn 25jarig jubileum!

De bejaarde Afrikaan werd opnieuw boos toen hij eindelijk Rihanna op de radio hoorde met “Please Don’t Stop The Music” en ook hier zijn eigen nummer in herkende.. Rihanna had van Jackson toestemming om “Wanna Be Startin Something” te gebruiken en heeft Jackson hier ook flink voor betaald!
Dit terwijl de rechter eerder had geoordeeld dat de muziekrechten lagen bij Manu Dibango.

Zijn advocaten hebben nu beslag laten leggen op de muziekrechten van zowel Rihanna als Jackson’s hitsingles bij Sony BMG en Warner Music tot de rechter een uitspraak heeft gedaan! Rihanna’s hitsingle “Please Don’t Stop The Music krijgt hiermee wel een heel letterlijke betekenis
De advocaten menen dat Manu Dibango minimaal 600.000 Dollar schade heeft geleden.

Op 17 Februari aanstaande zal de rechter in deze kwestie uitspraak doen!








Tags: rihannaenmichael jacksonvoorderechterrapr&b


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact