Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Veel doden bij schietpartij in Finse huishoudschool  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


23.09.2008

Op een Finse huishoudschool in het West-Finse Kauhajoki zijn vanochtend "veel doden" gevallen. De informatie van diverse bronnen loopt flink uiteen. Volgens een politiewoordvoerder zou de schutter gearresteerd zijn. De burgemeester meldde kort daarvoor nog dat de schutter zelfmoord zou hebben gepleegd. Ook een ziekenhuismedewerker meldt dat de schutter dood is.

Het Finse persbureau STT meldt daarbij tientallen gewonden en een aantal doden. Ook zou er brand zijn uitgebroken in de school. Een onderhoudsmedewerker heeft tegen een lokale zender gezegd dat hij een man met een skimasker het gebouw zag inlopen. Kort daarna hoorde hij diverse schoten.

Op Youtube zijn video's ontdekt waarop een jongeman met geweren in zijn hand op een schietterrein zegt dat hij in Kauhajoki woont. De video's duren zo'n anderhalve minuut en zijn vijf dagen geleden op de site gezet. Ze zijn inmiddels door Youtube verwijderd.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk incident zich voordoet. Vorig jaar november schoot een 18-jarige leerling op een school in Tuusula 6 medeleerlingen, de directrice en een verpleegster van de school dood. De jongen overleed dezelfde dag nog in het ziekenhuis aan verwonden die hij zichzelf met een vuurwapen gaf.

update 17:00 uur
Inmiddels is bekend dat de schutter, de 22-jarige Matti Juhani Saari, zichzelf heeft verwond en in het ziekenhuis is overleden. Ook is bekend geworden dat de politie gisteren contact heeft gehad met Matti, in verband met de verschenen videobeelden op Youtube. De politie zag toen geen reden om hem aan te houden.







Tags: schietpartij


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact