Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
50 Cent verslaat Jay-Z als best betaalde rapper  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


19.08.2008

Jay-Z is verslagen door 50 Cent als het gaat om best verdienende rapper ter wereld. De rapper is door het magazine Forbes bovenaan het Hiphop Cash Kings-overzicht geplaatst en siert nummer 1 op de lijst.

De verwachting was dat Jay-Z wederom de lijst zou domineren. Volgens bronnen was het een heel goed jaar voor Shawn. Niet alleen heeft hij een nieuw contract getekend met Live Nation, ook maakte hij de filmmuziek van American Gangster en hij gaf een uitverkochte concerttour met Mary J. Blige.

Het was allemaal net niet genoeg. 50 Cent loopt ruim boven Jay-Z. Met een omzet van 150 miljoen dollar verdiende hij bijna tweemaal zoveel als Jay-Z, die het met 'slechts' 82 miljoen moest doen.

50 heeft echter een gelukje gehad dit jaar. Een groot deel van de inkomsten is niet eens afkomstig van 50's muziek, maar van de verkoop van VitaminWater, waar de rapper een groot aandeel in heeft. Ook kwam er veel geld binnen via zijn kledinglijn, filmprojecten, muzieklabel en zijn nieuwe computergames.

Om even verder in de lijst te duiken: op nummer drie vinden we Diddy, met een omzet van 35 miljoen dollar. Gevolgd door Kanye West, met 30 miljoen. Kanye verdiende overigens meer met zijn albumverkopen dan 50 Cent, om een vergelijking te geven. Verder topproducer Timbaland, die met 22 miljoen op nummer 5 in de lijst is beland. Op de voet gevolgd door Pharrell Williams, met 20 miljoen. De top 10 wordt gesloten door Snoop Dogg, Cool en Dre en Ludacris.

50 Cent is nog niet klaar met zijn verdiensten. Hij is op dit moment aan het onderhandelen over een sieradenlijn. Het geld blijft dus maar rollen in 50's kassa. Wie staat er volgend jaar bovenaan de lijst?







Tags: 50 cent jay-z


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact