Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
2 doden bij buitengewoon goed verlopen ADE  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


19.10.2014

2 doden en enorm veel mensen die zich in omliggende ziekenhuizen moesten laten behandelen is de trieste eindbalans van ADE Amsterdam Dance Event, dat vanaf donderdagavond tot zondag plaatsvond in Amsterdam. De 350.000 bezoekers deden zich massaal te goed aan o.a veel XTC, en zelf meegebrachte andere drugs. Maar ook bij de huisdealers in veel clubs vonden de XTC pillen gretig aftrek. Clubs wisten de drugs niet buiten te houden en controle hierop was minimaal volgens veel bezoekers.

Het is een wonder dat er slechts 2 doden zijn te betreuren bij dit evenement. Volgens de clubs is goede controle zeker bij drukte als nu haast onmogelijk, en weten bezoekers altijd wel van alles naar binnen te smokkelen.

Een 33 jarige man uit Servie is afgelopen nacht overleden nadat hij onwel was geworden na een ADE dancefeest in Club Lite aan de Jan van Galenstraat in West. Ook bij een ADE feest in de Westergasfabriek moest een 21-jarige man worden gereanimeerd. Hij is vanmiddag overleden in het ziekenhuis.

Hoe schril is het contrast met bovenstaande dat Directeur Richard Zijlma vanmiddag vertelde tegen Nu.NL dat hij terugkijkt op een "mooie en buitengewoon goed verlopen editie". Hij is bijzonder trots op zijn festival en vooral ook op het relatief nieuwe onderdeel ADE Playground. De directeur rept met geen woord over de twee doden, en vele gewonden die zich moesten melden bij ziekenhuizen met drugs of alcohol vergiftiging.

Naar schatting bezochten zo’n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de negentiende editie van het vijfdaagse dansfestijn in Amsterdam, dat woensdag begon en nog tot maandagochtend vroeg duurt. Een absoluut record. Ook was er een recordaantal dj’s actief in de stad voor het evenement, zo’n 2.224.

De Amsterdam Arena fungeerde in de nacht van zaterdag op zondag als 'grootste dansvloer' van ADE. Meer dan 35.000 mensen bezochten daar het Amsterdam Music Festival, met onder anderen dj’s Hardwell, Armin van Buuren, David Guetta en Martin Garrix.


Meer over Ferry Corsten. ADE:
24/09/2014 Win vrijkaarten voor Ferry Corsten en Markus Schulz ADE Amsterdam







Tags: 2dodenbijbuitengewoongoedverlopenadeamsterdamdanceevent


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact