Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Vybz Kartel krijgt levenslang voor moord op zakenpartner  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


06.04.2014

Het doek is definitief gevallen voor Vyb Kartel. De Jamaicaanse reggae/dancehall zanger Vybz Kartel moet levenslang de bak in vanwege moord. Hij krijgt de straf vanwege de moord op zijn voormalige zakenpartner in 2011.

Een van de veroordeelde handlangers van Vybz Kartel is zanger Shawn Campbell, in eigen land bekend onder de artiestennaam Shawn Storm. De moord op Clive Williams, met als bijnaam Lizard, zou op 16 augustus 2011 hebben plaatsgevonden na een ruzie over een vuurwapen. Het lichaam van het slachtoffer werd grondig weggewerkt, want is tot op heden nooit terug gevonden. Wel werd bloed van het slachtoffer aangetroffen in het huis waar de vermoedelijke moord zou zijn gepleegd.

De advocaat van Vybz Kartel heeft al aangegeven in hoger beroep te gaan. Hij beweert dat het bewijsmateriaal is gemanipuleerd om de omstreden muzikant achter de tralies te krijgen. Een jurylid werd na de uitspraak opgepakt omdat hij de juryvoorzitter probeerde om te kopen.

De 38-jarige zanger moet in ieder geval 35 jaar van zijn straf uitzitten voordat hij in aanmerking komt om voorwaardelijk vrij te komen. Drie andere verdachten hebben ook levenslang gekregen vanwege de moord.

Kartel, die al sinds 2011 in de gevangenis zit, is erg bekend op Jamaica. De zanger heeft in totaal tien studioplaten uitgebracht en ook vanuit de bak verschenen er platen. Kartel werkte samen met artiesten als Jay-Z, Rihanna en Busta Rhymes. Ook scoorde hij samen met Major Lazer een hit met het liedje Pon de Floor. Vybz Kartel stond al eerder voor de rechter in een andere moordzaak. In die zaak kwam hij goed weg, en werd vrijgesproken.


Meer over Vybz Kartel:
16/01/2014 Vybz Kartel bedreigde slachtoffer enkele uren voor zijn dood
13/01/2014 Moordproces tegen Vybz Kartel sleept zich voort







Tags: vybzkartelkrijgtlevenslangvoormoordopzakenpartner


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact