Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Brigitte Meuwsen en Dion Mase droppen Rotterdam Hart en Ziel  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


10.12.2013

Brigitte Meuwsen en rapper Dion Mase brengen een ode aan hun Rotterdam met de release van de single en video 'Rotterdam Hart & Ziel'. Het schieten van de clip gebeurde op een hoog gebouw, met de skyline van otterdam op de achtergrond.

Het was even wennen voor Brigitte Meuwsen, om met een cameraploeg op een hoog gebouw in Rotterdam te staan (Het Witte Huis). Haren wapperend in de wind en zingend met rapper Dion Mase. Maar het meest indrukwekkend in de videoclip van het nummer 'Rotterdam Hart & Ziel', is en blijft de skyline van de havenstad. Alle iconen van Rotterdam, waaronder de Willemsbrug, SS Rotterdam en de Euromast, komen voorbij in de clip.

Het maken van de videoclip was een ware onderneming. Brigitte Meuwsen:'Voor mij was het de eerste keer dat ik zo'n grote en professionele productie heb opgepakt. Samen met video productiebedrijf Bas Wessels hebben we er een mooie film van gemaakt, die hopelijk ook de trots van andere Rotterdammers doet opborrelen.'

In de videoclip is er tevens een mooie rol weggelegd voor de moeder van de zangeres, Riet Oosterwaal. Staand voor Het Witte Huis vertelt zij over haar vroege herinnering, toen zij per schip aankwam in Rotterdam.

Zangeres Brigitte Meuwsen bracht na jarenlange afwezigheid, begin juli het 'Rotterdam Hart & Ziel' uit. Het nummer kwam voort uit een zelfgeschreven gedicht, dat haar dochter bij het lezen ervan meteen begon te rappen. Dit idee bracht Meuwsen bij een oude bekende, Dreadlox Holmes, waar zij eerder mee samenwerkte. Holmes, een geboren Britse producer en opgegroeid in Jamaica, ging met Meuwsen aan de slag en voegde een vette hip hop beat, weelderige strijkers en arpeggio piano toe. Het geheel werd aan elkaar geblazen door de Rotterdamse saxofonist Howard Sie en 'Rotterdam Hart & Ziel' was geboren. Voor het opnemen zocht ze dichter bij huis en ontdekte de Rotterdamse rapper Dion Masé en zijn producer Robin de Koning. Samen brachten ze het nummer uit bij Havavision Records, waarna het zeer goed is ontvangen door het publiek (o.a. live optreden in de Cruise Terminal bij de RTM Port Party, uitzending op Open Rotterdam, diverse (internet) radio uitzendingen).

Check de video hier het eerst:













Tags: brigittemeuwsenendionmasbrengenodeaanroffmetrotterdamharten zielsingle


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact