Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Rotterdam krijgt weer gratis Wifi in het centrum  
[© 2019 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


31.01.2013

In het centrum van Rotterdam kan in februari weer gebruik gemaakt worden van gratis wifi, nadat een eerder experiment van de gemeente was mislukt.
De ruim 30 zendmasten van de Rotterdamse gemeente zijn overgenomen door IP Specials, een bedrijf dat zich onder andere specialiseert in netwerken en glasvezel verbindingen.

"Wij gaan de bestaande masten verbeteren en upgraden", aldus IP Specials-directeur Nicholas van Hoey Smith. Niet alleen het centrum kan deze gratis dienst tegemoet zien, ook sommige gebieden daarbuiten worden aangesloten. "Het zou mooi zijn als bijvoorbeeld een koffiehuis in Rotterdam Zuid hier ook gebruik van kan maken", zegt Van Hoey Smith.

De gemeente Rotterdam staakte de dienst omdat de kosten uit de hand liepen. IP Specials heeft daar minder last van. Van Hoey Smith: "De gemeente koos niet voor praktische oplossingen. Wij hebben het netwerk min of meer al klaar liggen en hebben de juiste mensen in dienst. Daarnaast krijgen wij hier genoeg aandacht mee waardoor ons business model zal kloppen."

Je kunt ook kiezen voor een betaalde variant. Voor 5 euro per maand is je verbinding snel genoeg dat je er probleemloos op kunt werken. De gratis variant is volgens Van Hoey Smith 'redelijk vlot'.
IP Specials is ook betrokken bij een gratis wifi-gebied in Scheveningen. Of andere steden volgen kon Van Hoey Smith nog niet op vooruit lopen, maar dat Den Haag en Utrecht de volgende steden zijn ligt volgens hem in de lijn der verwachting.


Meer over Rotterdam:
04/07/2013 Vandaag gratis toegang bij East Beach festival RotterdamTags: rotterdam krijgt weer gratis wifi in het centrum r&b rap hiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2019 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact