Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
HipHop helden van eigen bodem tijdens Noorderslag Groningen  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


07.01.2013

Getan Consultancy en New Attraction Events presenteren vrijdag 11 januari in De Graansilo te Groningen een gratis avondvullend programma bestaande uit een reeks exclusieve showcases van o.a. Keizer, Jebroer, Kalibwoy, Zanillya en I am Aisha. Aansluitend vindt in samenwerking met ENCORE een afterparty plaats met diverse top DJ’s.

Tijdens het jaarlijks terugkerende festival Eurosonic Noorderslag wordt een uiteenlopende selectie bands de mogelijkheid geboden om een voorproefje op nieuw werk te presenteren. Er zijn helaas elk jaar meer aanmeldingen van acts die hier graag zouden spelen dan het programma toe laat. Om podium te bieden aan Nederlandse acts op het gebied van hiphop, R&B en reggae en dancehall hebben New Attraction Events en Gaétan Consultancy de handen in één geslagen en een reeks showcases geprogrammeerd.

Het programma wordt geopend door de Rotterdamse grimegroep NoizBoiz, wie in 2012 hun album ‘Georganiseerde choas’ uitbrachten, ondersteund door mediaoptredens in o.a. De Wereld Draait Door. De groep werkt momenteel aan de opvolger van het album, waarvan zij werk ten gehore zullen brengen.

Het Amsterdamse duo Massih & Kerem bracht eind 2012 hun debuutalbum ‘Onderweg naar huis’ uit, waarop de tekstdichter en producer samenwerken met o.a. Arie Boomsma, Hans Dagelet en Joy Wielkens. Zij zullen een optreden verzorgen waarin diverse nummers van het album, waaronder nieuwe single ‘Bank’, passeren.

Rapper D.A.B. scoorde in 2012 op Reflex met de single 'Ik ga door' en werkt aan nieuw materiaal wat hij onder begeleiding van zijn live band presenteert.

Het collectief Next of Kin bestaat uit zangers Caprice, Omar Soulay, rapper Complex en producer Controverse. In 2012 maakten zij het album ‘Fields of Meddo’, welke zij in volledige live setting spelen.

Punky Donch combineert reggae met pop en rock op hun album ‘On my way’ wat eind 2012 verscheen. De achtkoppige groep scoort hit na hit in het Caribisch gebied en werd onlangs genomineerd voor een British Industry Reggae Award, welke in februari wordt uitgereikt in de O2 Arena in Londen. Met een intiem optreden spelen zij nummers van hun nieuwe album.

De Engelstalige rapper ZaCairo bracht in 2012 zijn mixtape ‘The Sixteens’ en een reeks bijbehorende videoclips uit. Met succes, want hij werd hierdoor uitgenodigd om een showcase te verzorgen tijdens het ‘Coast 2 Coast Industry Mixer’ event in Miami waar hij indruk wist te maken met zijn opzwepende clubtracks.

Zanillya won in 2011 als eerste vrouwelijke MC de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop met een spetterende liveshow die bestond uit een mix van rap, reggae, pop, blues en jazz. In het daaropvolgende jaar speelde ze op diverse festivals, tourde zij met de Popronde, kreeg zij veel media-aandacht , bracht zij de single ‘Voetstappen’ uit en werkte zij aan een debuutplaat. Zanillya zal nieuw materiaal ten gehore brengen in deze showcase.

Een andere vrouw wie duidelijk haar mannetje staat is zangeres I Am Aisha. Deze fashionista combineert R&B met hiphop, pop en een scherp geproduceerd randje. Samen met topproducers Boaz v/d Beatz, Soulsearchin’ en Reverse werkt zij momenteel aan haar debuutalbum ‘Rebel’ wat in 2013 zal verschijnen en waarvan zij een exclusief voorproefje laat horen in Groningen.

Eén van Nederlands populairste rappers in het clubcircuit is Keizer wie de één na de andere YouTube hit scoort, wekelijks voor druk bezochte discotheken speelt en te zien was in programma’s als 'Ali B op volle toeren', 'Fort Boyard' en 'Rappers in de sneeuw'. De rapper legt momenteel de laatste hand aan zijn langverwachte debuutalbum ‘Karma’ welke in 2013 zal verschijnen. In Groningen laat hij horen wat men hierop kan verwachten.

De Amsterdamse dancehall artiest Kalibwoy won in 2010 de Grote Prijs van Nederland en bracht vervolgens een reeks mixtapes uit waarop hij zijn aanstekelijke energie laat horen over dancehall en reggae tracks. Met de EP ‘Frassboss’ bewees Kali echter dat hij net zo makkelijk uit de voeten kan op trap beats en hij een unieke stijl heeft. In december releasede Kalibwoy onder begeleiding van zijn liveband in een uitverkochte zaal zijn nieuwe mixtape ‘Kronic Kali Karlito’.


Na de showcases vindt een afterparty plaats in samenwerking met ENCORE. De wekelijkse nacht in de Melkweg bedient elke zaterdag liefhebbers van hiphop en R&B op hun wenken met een selectie van Nederlandse top DJ’s. ENCORE’s residents DJ Waxfiend, DJ Prime en DJ Jane Doe nemen de rest van de avond plaats achter de draaitafels. Nouveau Riche’ belofte Jebroer scoorde in 2012 een hit met zijn single ‘Herrie in me oor’, tourde met Mr Polska en zal tijdens de afterparty een optreden verzorgen. Ook de groep Flow & Co zal met een showcase laten zien waarom zij in december de Grote Prijs van Nederland wonnen.

Het volledige programma vindt vrijdag 11 januari plaats in De Graansilo aan de Griffeweg 4 te Groningen, op minder dan vijf minuten loopafstand van De Oosterpoort gevestigd. Toegang tot het programma en de afterparty is gratis.



Programma
20.30 NoizBoiz

20.50 Massih & Kerem

21.20 D.A.B.

21.55 Punky Donch

22.30 Next of Kin

23.00 ZaCairo

23.25 Zanillya

23.50 I Am Aisha

00.15 Keizer

00.40 Kalibwoy

01.00 ENCORE afterparty (DJ Waxfiend, DJ Prime, DJ Jane Doe, Jebroer en Flow & Co)








Tags: noorderslaggroningenhiphopheldenvan eigenbodem


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact