Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Conceptz dropt 'Mijn Jeugd' van EP Bars en Respect  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


14.10.2012

Op 23 September 2012 bracht de Rotterdamse rapper Conceptz, tijdens het BoomDox festival, zijn EP genaamd 'Bars & Respect' uit.

Eerste single is het nummer 'Mijn Jeugd'feat Bianca. De rapper blikt met het nummer terug op zijn jeugd, toen hij opgroeide, en de straten van Rotterdam onveilig maakte. De snel opkomende zangeres Bianca zingt op het refrein:'Toen Was geluk nog heel gewoon, back in de days was alles anders'. Binnenkort komt de videoclip uit, die hoort bij deze single.

Met 'Bars & Respect' probeert Conceptz je mee terug te nemen in de tijd (begin jaren '90), toen het nog draaide om de inhoud (je bars) en je daar je welverdiende respect voor kreeg.

Op de EP staan samenwerkingen met RMB, Dubbele W (Binderlinie) en Bianca (bekend van hooks voor oa UniQ,RMB en Winne). De producties werden verzorgd door G-Boah (ex Postmen lid) en Markus Beats (Black Wolture,RMB).

'Bars & Respect' is in fysieke vorm te krijgen bij Velvet (Rotterdam), Plato (Rotterdam), de Plaatboef (Rotterdam), Xtreme21 (Den Haag) en Concerto (Amsterdam).

Via rmtainment@gmail.com kan de EP voor 5 euro (exclusief verzendkosten) besteld worden.

Luister hier naar snipets van zijn nieuwe EP:



Over Conceptz:

De Rotterdamse rapper Conceptz, die voorheen onder de naam R.O.C. (Ruggid Outstanding Conceptz) opereerde, timmert al sinds de jaren '90 aan de weg.Hij maakte deel uit van de rap formatie Draztik Measurez, die op het punt stond om internationaal door te breken. Ze stonden oa in de GPNL finale en mochten naast het verzorgen van vele support acts, als toch best onbekende groep, op het alom bekende Lowlands festival optreden. Helaas ging de groep in '02 uit elkaar.

Sindsdien werkt Conceptz weer volledig aan zijn solo materiaal.

Door QF werd hij overgehaald om in '03 een uitstapje naar het Nederlands te maken. Dit beviel zo goed, dat er samen met de producer aan meerdere nummers werd gewerkt."Het Leven" en "Stoorzender" zijn daar enkele resultaten van.

Conceptz was Funx factor in '06, met het door SoundG8 geproduceerde nummer "Stap voor Stap".
Hij heeft door de jaren heen oa met de producers QF, Lotuz, G-Boah, Virus, Taziyah, The Anonymous Mis, en SoundG8 gewerkt.

Conceptz werkt nu samen met producer 2DOPE aan zijn volledig Nederlandstalige album "Maatwerk".




Meer over Conceptz:
10/02/2014 Conceptz dropt eerste single van aankomende EP
10/01/2014 Conceptz terug met single Begin Fase ft. I.N.D.O







Tags: conceptzdroptmijnjeugdsinglebarsenrespectepr&braphiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact