Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Kubus en Rico droppen album DMT (De Muzikale Trip)  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


12.08.2011

Wat doen een rapper en een producer die al meer dan een decennium in de Nederlandse hiphopwereld meelopen? Die met albums als 'Eigen Wereld', 'Buitenwesten' of 'Learning Curve' diezelfde hiphopwereld op zijn grondvesten lieten trillen? Die successen behaalden tot in de verre uithoeken van het land? Precies: die glimlachen om het verleden, en richten hun blik naar de toekomst. Op naar een nieuw project met een nieuwe sound.

Ruim een jaar geleden zochten de goede vrienden Rico en Kubus elkaar op. Even samen wat eten en praten over de muzikale toekomst. Van het één kwam net ander en voor ze het wisten hadden ze samen een nummer gemaakt. Dit klonk zo lekker dat de twee muzikanten besloten samen een EP te maken. “De ideeën bleven echter maar komen,” vertelt Rico. “Een EP zou veel te kort zijn geweest om al deze nieuwe creativiteit in te vangen. Daarom besloten we maar meteen een heel album te gaan maken.”

Het album, DMT, brengt voor beide artiesten uitdagingen met zich mee. Rico werkt op dit album bijvoorbeeld voor het eerst in zijn carrière zonder andere rappers. “Ik hoef nu dus geen concessies te doen, daar ben ik blij mee. Als tekstschrijver kan ik nu veel meer dan anders mijn grenzen opzoeken.” Ook voor Kubus is de samenwerking een nieuw avontuur. “Dit is echt een samenwerkingsproject. Het is Kubus en Rico. Het is gebruikelijk dat een producer een aantal beats naar een rapper opstuurt, die er dan een paar uitkiest. Deze keer ben ik echt samen met Rico het creatieve proces in gedoken. We zijn samen gaan passen, meten, puzzelen. DMT is daarmee een plaat geworden die een gevoel van ons allebei uitdrukt.” Op DMT gaan Kubus en Rico de op een heel nieuwe manier te werk. “We zitten allebei al heel lang in de muziekwereld,” vertelt Kubus. “Om je creativiteit te stimuleren is het belangrijk je comfortzone te verlaten. We zijn daarom op een heel nieuwe manier muziek gaan maken.”

De afkorting DMT kan verschillende betekenissen hebben. Voor Rico en Kubus staat het onder meer voor ‘De Muzikale Trip’. Het is echter ook de afkorting van dimethyltryptamine. Dat is een hormoon die van nature in de pijnappelklier van de mens wordt aangetroffen. DMT kan echter ook worden gerookt, wat een korte, heftige, psychedelische trip oplevert. Mensen die DMT hebben gebruikt komen op een plek terecht waar tijd en ruimte niet lijken te bestaan en ze ervaren de wereld op een andere, intense manier. Ze menen bepaalde structuren van de wereld te doorzien. “Aan onder meer Kees de Koning en Sticks lieten we ons album als eerst luisteren,” vertelt Rico. “Nadat zij ons album gehoord hadden vonden zij de titel meteen zeer passend.” Kubus: “We een hele vette, trippy sound neergezet. We hebben hele nachten zitten werken, muziek uit elkaar getrokken, gepuzzeld. Soms stonden we de volgende ochtend opeens weer met de voeten op aarde en dachten: ‘Wat the fuck hebben we nou weer gemaakt?’ Ook wij hebben echt aan die nieuwe sound moeten wennen, het heeft ook ons op de ziel moeten groeien.”

DMT komt uit op vrijdag 2 september tijdens de speciale releaseparty in de Hedon in Zwolle. Deze is zo goed als uitverkocht, vandaar dat er op Zaterdag 3 september een tweede show volgt. DMT verschijnt onder de vlag van de Fakkelteitgroep en wordt uitgegeven door Top Notch.









Tags: kubusenricodroppenalbumdmtdemuzikaletriptopnotchr&braphiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact