Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
M.I.A haalt uit naar New York Times  
[© 2022 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


16.01.2010

M.I.A is boos op de New York Times. De krant publiceerde afgelopen week een lijst van 31 landen die je in 2010 zeker moet bezoeken. Op nummer één plaatsten ze het vaderland van zangeres M.I.A, Sri Lanka.

De New Yorkse krant noemde het land een tropisch paradijs waar olifanten en buffels in het wild rondliepen. Ook prezen ze het witte strand, dat mede door de oorlog nog ongerept was. De inwoners van dat gebied mochten namelijk al jaren niet dat stukje land betreden. Dit is ook het gedeelte waardoor M.I.A volledig uit haar dak ging.

Er woedde jarenlang een bloederige burgeroorlog tussen de Sri Lankaanse regering en de Tamil Tijgers. In mei 2009 kwam hier op papier een eind aan toen de regering van Sri Lanka een flink offensief begon tegen de rebellen.

M.I.A begon haar 'oorlog' met de krant vervolgens via Twitter. "FUCK NEW YORK TIMES! DO YOU THINK YOU NEED TO GO THERE ON VACATION?" en "ONCE AGAIN FUCK NEW YORK TIMES!!! GET YOUR PRIORITIES RIGHT!" Vervolgens plaatste ze enkele foto's:

HERE IS THE LUSH COASTLINE THEY ARE TALKING ABOUT
FUCK NEW YORK TIMES! DO YOU THINK YOU NEED TO GO HERE ON VACATION?
FUCK NEW YORK TIMES!!! http://www.nytimes.com/2010/01/10/travel/10places.html

M.I.A bracht als antwoord hierop een protestsong uit, met een clip ter waarde van 100 dollar. De clip doet echter niet onder voor dat bedrag. Met een Twitvid lanceerde ze de screensaver-achtige clip van There's Space for Ol Dat I See. Het is een snelle reactie op een 'fout' van de New York Times.
Meer over M.I.A:
10/08/2013 M.I.A. dreigt Interscope zelf haar album te laten lekkenTags: mia M.I.A new york times krant protest sri lanka vakantie


 Reflex FM - Copyright © 1980-2022 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact