Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Straat Culemborg afgesloten wegens aanslagen  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


04.01.2010

De politie heeft voor het Gelderlandse plaatsje Culemborg een negatief reisadvies afgegeven vanwege de aanslagen de afgelopen dagen. De gemeente wil eerst weer rust in de wijk Terwijde.

De rust leek gisteren teruggekeerd te zijn, maar gisteravond sloeg de vlam weer in de pan. Er sneuvelden diverse ruiten en er raakten mensen gewond. In de Culemborgse Diepenbrockstraat is alleen aan het zwaar verwrongen hek nog te zien waar in de nieuwjaarsnacht een zwarte Fiat Punto op twee groepen mensen is ingereden.

De actie was niet zomaar een aanslag, zeggen de bewoners, het was een gerichte aanslag. Op de 13-jarige Shoëla Coenmans, die eerder die week getuige was van een autobrand. Ze herkende een van de Marokkaanse jongens die dinsdag een auto in brand staken, belde 1-1-2 en deed aangifte. Twee dagen later reden er vijf oudere Marokkaanse jongens met hun auto op het huis in.

Vader John Coenmans zegt: "Dat is geen toeval. Woensdag is ze in de supermarkt ook al geïntimideerd, bedreigd, en donderdag nog een keer. Later zijn ze op haar ingereden. Ze reden eerst in op een groepje aan de overkant van de straat. Gelukkig konden ze wegspringen. Toen reden ze op het hek in. Dat lukte niet. Ze zijn achteruit gereden, om een aanloop te nemen. Ze kwamen de tweede keer wel door het hek heen."

Dochter Shoëla loopt mank. Haar been werd gekneusd door de aanrijding met de auto: "Ik kon nog net opzij springen." Ze belandde aan de zijkant van de auto. Dat er een verband is met haar aangifte, ziet Shoëla ook: "Ze hebben me herkend. Ik kwam aanlopen, de auto stond net in de fik. Ik zag ze wegrennen en herkende één van de jongens. Hij heeft mij ook gezien."

Aan verhuizen denkt de familie niet. "Dat nooit!" Wat Coenmans wel raakt, is de houding van de Culemborgse burgemeester Van Schelven: "Hij zegt op televisie dat hij in de wijk is geweest, maar wij hebben 'm niet gezien. Dan gebeurt er zoiets in je stad en dan kom je niet. Wat is dat er nou voor één? Wij zijn niet van het koninklijk huis, maar toch."

De vergelijking is gemaakt. Een zwarte kleine auto, die inrijdt op mensen, een verwrongen hek. Coenmans: "Het is ongelofelijk, maar het leek wel Apeldoorn."

De Diepenbrockstraat in Culemborg is gedeeltelijk afgezet met betonblokken. De straat ligt in de wijk Terweijde, waar het de laatste dagen onrustig was. Marokkaanse en Molukse jongeren vielen elkaar aan en er werden ruiten ingegooid. Er geldt een samenscholingsverbod in de wijk. Brandgangen zijn afgesloten. De noodverordening blijft twee weken van kracht.







Tags: culemborg politie me aanslag


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact