Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
The Partysquad In Amerika en Comeback Van DJ Jerry!  
[© 2022 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


23.12.2009

The Partysquad is in Nederland na jarenlang hits scoren en talloze succesvolle feesten een begrip als het gaat om muziek. Toch is het indrukwekkend te noemen dat het dj-duo bestaande uit Jerry (Leembruggen) en Ruben (Fernhout) een samenwerking aangaat met de uit Philadelphia afkomstige Diplo (Wesley Pentz). De Grammy genomineerde dj, producer en songwriter brengt onder zijn Mad Decent label samen met The Partysquad de Hollertronix #10 / Murderer EP uit in Amerika.

The Partysquad was begin 2008 al intensief bezig met het opzetten van projecten over de grens totdat Jerry in de zomer van dat jaar een ernstig ongeluk kreeg op Ibiza. Met deze EP wordt er een voorschot genomen op de uitgestelde internationale plannen. Er zijn ook nog een aantal online releases gepland. Maar Nederland wordt uiteraard niet de rug toegekeerd. In het tweede kwartaal van 2010 staat Jerry’s comeback gepland en de release van een nieuwe single & videoclip voor het Nederlandse publiek.

Maar nu draait alles om de “Hollertronix #10 / Murderer EP”. Zonder meer een release waar The Partysquad trots op is. Samenwerken met Diplo (Wesley Pentz) is een grote eer. Dat Diplo tijdens zijn eigen dj-sets regelmatig muziek draait van The Partysquad (zie video) is kenmerkend voor het wederzijdse respect waarmee beide partijen hun krachten voor deze release bundelen. Een aantal songs op de EP worden al gesupport door grote namen als o.a. A-trak (dj van Kanye West), Crookers, Lil Jon (zie video).

Nederland is toonaangevend is voor de hele wereld op dance gebied. The Partysquad voorzag in 2007 al een nieuwe markt voor een crossover tussen het zogenaamde urban en house (getuige tracks als “Dropdown” met Afrojack en raps van Dio, Sef en Sjaak op housetempo in “Stuk”). De plannen van The Partysquad om hiermee de internationale markt te veroveren werden vertraagd door het onvoorziene ongeluk van Jerry. Gelukkig komt zijn comeback steeds meer in zicht en kan er weer als vanouds doorgewerkt worden. Bijvoorbeeld met deze EP.

De “Murderer EP” is de laatste in de Hollertronix serie (#10) van Mad Decent en bevat 4 nummers. De track Rage is in Nederland bekend als Sta Stil Dan Pt. 2, de track CrazyFunkyStyle is hier onder dezelfde titel geliefd op de dansvloer. Hollertronix #10 / Murderer EP is digitaal, op cd en op vinyl (!) verkrijgbaar. Het artwork is ook te bewonderen op twee kleuren t-shirts, beide in gelimiteerde oplage te koop.

The Partysquad: Hollertronix 10

TRACKLIST:

A1: Pull Up
A2: CrazyFunkyStyle
B1: Murderer
B2: RageTags: the partysquad in amerika hollertronix murderer ep r&b rap hiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2022 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact