Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Shyne moet het land uit  
[© 2022 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


28.10.2009

Moses Michael Leviy, beter bekend als rapper Shyne, moet Amerika uit. De rapper is net een maand op vrije voeten, maar wordt door de Amerikaanse immigratiedienst het land uitgezet; hij moet terug naar Belize.

Op 27 december 1999 was Shyne met Diddy en diens toenmalige vriendin Jennifer Lopez betrokken bij een gevecht in een club. Er werden schoten gelost, maar nog altijd is niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. Shyne, toen 21, werd wel veroordeeld wegens poging tot moord, doodslag en verboden wapenbezit. Zijn debuutalbum moest toch nog uitkomen bij Def Jam.

Zoals het in Amerika altijd gaat, duurde het heel lang voordat de rapper daadwerkelijk voor de rechtbank moest verschijnen, waardoor hij in september 2000 zijn debuutalbum 'Shyne' dropte. Op het album stonden bijdrages van Barrington Levy en Slim van 112. Het album werd vooral een grote hit in de underground rapscene, mede vanwege zijn aankomende veroordeling.

Op 1 juni 2001 was het zover: Shyne kreeg tien jaar celstraf en moest die uitzitten in de zwaarbeveiligde gevangenis Clinton Correctional Facility in Dannemora. Niet veel later scheurde Def Jam zijn platencontract door de helft.

Vorige maand werd de rapper vrijgelaten, maar het ziet er dus naar uit dat hij niet lang van zijn vrijheid kan genieten. Kort geleden vertelde een familielid van Shyne dat als hij terug moest naar Belize, hij waarschijnlijk naar Europa zou gaan. Vooralsnog is nog niet bekend waar Shyne daadwerkelijk naar toe gaat.Tags: shyne states land uit immigereren


 Reflex FM - Copyright © 1980-2022 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact