[© 2025 Reflex FM]
vorige overzicht volgende
10.07.2009
|
De politie in Los Angeles houdt er rekening mee dat Michael Jackson mogelijk opzettelijk om het leven is gebracht. Politiechef William Bratton zei vandaag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN dat het onderzoek naar Jacksons dood misschien een moordzaak wordt!
De politie wacht eerst op de uitkomsten van de lijkschouwing die een dag na Jacksons dood plaatsvond. Het wachten is op de doodsoorzaak, vertelde Bratton:"Dan krijgen we een idee waar we mee te maken hebben,een moordzaak of een onopzettelijke overdosis." Een anonieme bron dicht bij de familie van de King of Pop zegt tegen de nieuwszender dat ook de Jacksons rekening houden met een misdrijf. Zo is er op verzoek van de Jackson's een tweede autopsie op het lichaam van Michael Jackson uitgevoerd.
Om meer duidelijkheid te krijgen over het medicijngebruik van de King of Pop hebben een aantal artsen een dagvaarding op de mat gekregen, waaronder Dr.Klein. In opdracht van de patholoog-anatoom worden de doktoren die Jacksons dossiers niet vrijwillig gaven nu gedwongen openheid te geven. Een van de artsen die een dagvaardig heeft gekregen, is de bekende dermatoloog Arnold Klein.
Klein gaf donderdag tegenover CNN's Larry King toe dat hij Jackson pijnstillers voorschreef. Volgens de dermatoloog, die de King of Pop 25 jaar behandelde, gaf hij de zware medicijnen echter alleen na operaties. "Als je alles wat ik hem het laatste jaar heb voorgeschreven in één keer in zou nemen, zou je nog niets overkomen." Klein zei dat demerol het sterkste middel was dat hij de King of Pop voorschreef. Het middel werd aangetroffen in de woning waar Jackson op 25 juni een hartaanval kreeg. Enkele uren later overleed de zanger in een ziekenhuis.
In het huis, dat Jackson huurde, werd ook propofol gevonden. Het zwaar verdovende medicijn, dat ook wel diprivan wordt genoemd, gebruikte de King of Pop volgens Klein al langer. "Ik wist dat hij diprivan gebruikte tijdens een tournee in Duitsland. Hij nam het 's avonds om in slaap te kunnen komen. Ik vertelde hem dat hij knettergek was en het middel niet op reguliere basis kon nemen."
Dat Klein een dagvaarding heeft ontvangen, betekent volgens een woordvoerder van de lijkschouwer niet dat hij niet mee wil werken aan het onderzoek. "Vaak geven artsen de medische dossiers vrijwillig", zegt de woordvoerder tegen de Los Angeles Times. "Maar in sommige zaken vragen de doktoren eerst om een dagvaarding vanwege hun beroepsgeheim!
|