Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Nation Of Elzi komt met die echte Hiphop!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


13.05.2009

Zaterdag 23 mei presenteert Nation Of Elzi hun debuut EP 'Earth Like Zion Is' in de Bitterzoet, in Amsterdam. Nation of Elzi is de nieuwste engelstalige hiphopformatie uit Amsterdam. Niet de zoveelste, maar de eerste engelstalige hiphopformatie in de stijl neo-hiphop. Internationale legendes zoals Pete Rock, Mos Def en de mannen van A Tribe Called Quest gingen hen al voor.

Begin 2009 belandde ‘Lost in Translation’ van Nation of Elzi voor het eerst op het internet. De track werd goed opgevangen door luisteraars en niet kort daarna kwamen ‘Back in Time’ en ‘Mellow Sunday’ ook uit als promotracks. Binnen no time heeft deze talentvolle groep uit Amsterdam een plekje bemachtigd in de lijst van ‘echte hiphop’. Door hun vernieuwende stijl, de zogeheten ‘neo soulfull hiphop’, bewijzen zij dat echte hiphop tegenwoordig niet mainstream hoeft te zijn. Het kan met een basis aan goede beats, een tintje soul, engelstalige teksten en een overdosis aan een feelgood vibe. De gedreven leden doen na deze 3 tracks een stapje hoger en komen met hun EP: Earth Like Zion Is.

Earth Like Zion Is staat voor alles wat Nation of Elzi is. De EP bevat verschillende tracks; de rustige laidback tracks, maar zo zijn ook de up-tempo tracks zijn aanwezig. Naast eigen creaties heeft de hiphopformatie ook samengewerkt met o.a. producer I.N.T. van La Melodia. Met de EP brengt Nation of Elzi de betekenis van E.L.Z.I. over, of te wel de overdracht van het gevoel: ‘heaven on earth’.

Op 23 mei zal de avond gehost worden door MC Complex en de beats & tunes komen van DJ Abstract en Filthy Jerks. Daarnaast is ook de launch van de videoclip ‘Mellow Sunday’.

Wat:Releaseparty Nation of Elzi
Wanneer:Zaterdag 23 mei 2009
Tijd: 20:30 – 23:00
Entree:€ 7,50 (inclusief gratis de EP ‘Earth Like Zion Is’)








Tags: nationofelziechtehiphopreleasepartybitterzoetamsterdam23mei


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact