Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Artist Bio's  
 
Young Cyph  


Young Cyph is slim en heeft alles wat hij nodig heeft om een goede schrijver van muziek te zijn. Zijn tracks zijn uitgebreid, van zwoele romantische muziek, tot harde hiphop. En behalve schrijven, kan hij het ook prima zelf.

De rapper werd geboren en getogen in Los Angeles. Cyph probeert zich zonder label los te gooien in de wereld vol hiphop en R&B. Sinds zijn achtste is hij al met muziek bezig. Van een softe drummer groeit hij al snel naar een ware beat producer en produceert hij redelijk veel tracks voor de grote MC's in de scene.

Maar zijn grote liefde blijkt toch wel de microfoon te zijn. Wat moet hij achter een productiesetje als hij zichzelf kan uiten achter een mic. Hij zette zichzelf vrij snel in de markt, door op grote festivals en evenementen andere rappers van het podium af te gooien in battles. Ook op jonge leeftijd op zijn school wint hij geregeld alle rapbattles die worden georganiseerd.

Hij produceert voor enkele lokale rappers en bandjes, maar ook voor Felli Fel, The Goodfellas, Mr. Choc en Big Syphe. Ook op televisie doet hij het goed, want hij wordt een aantal keer gevraagd voor Weekend Vibe, BET's Spring Bling Freestyle Show en BET's 106 and Park.

Ook aanvragen voor optredens werden steeds vaker gedaan en naarmate hij meer gaat optreden, krijgt hij steeds meer bekendheid door mond-op-mondreclame.

Maar juist door zijn muzikale achtergrond, kon hij als geen ander tracks schrijven voor andere artiesten. Zo schreef hij tracks voor onder andere Jin, Posterboy en Canibus en een paar andere rappers die het podium niet haalden!

Na een heftig auto ongeluk in 2005, nam hij zijn muziek ineens heel serieus. Hij liet het schrijven van muziek gaan en liet zich losgaan op het maken van muziek. Het ongeluk liet hem beseffen dat hij op de wereld is gezet voor een reden en niet alles kan hebben of nemen zoals het is. Er zal gewerkt moeten worden.

Young Cyph is als je het ons vraagt een complete artiest. Van punch lines tot hele coupletten, hij rapt het zo voor je. Er is niet veel dat hij niet kan doen, zullen zijn vrienden zeggen.

Als je hem vraagt wat zijn grote voorbeelden zijn, zal hij zeggen dat het er teveel zijn om op te noemen. Maar als hij toch iets zou moeten noemen, dan is het een lange rij tussen old scool artiesten als Miles David en James Broen, tot de meer bekendere rappers van nu zoals Redman en Jay-Z.

Of het nu gaat om het schrijven tracks, produceren van beats of het rappen van zijn eigen teksten.... iedere hiphopfan ziet wel iets in deze superster.

Er is geen trackinformatie bekend.


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact