Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Nabestaanden van slachtoffers van vlucht MH17 hebben recht op een vergoeding van ca. 120.000  
[© 2019 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


23.07.2014

Nabestaanden van slachtoffers van vlucht MH17 hebben recht op een vergoeding van ca. 120.000 EUR per passagier. Het menselijke leed veroorzaakt door het neerhalen van vlucht MH17 is enorm. De komende weken zal de vraag meermaals gesteld worden of de nabestaanden van de slachtoffers recht hebben op enige schadevergoeding naar aanleiding van een oorlogsincident of terrorismedaad. Het antwoord op deze vraag is 'ja'.

"De nabestaanden van slachtoffers hebben volgens het Verdrag van Montreal sowieso recht op een vergoeding van ongeveer 120.000 euro per passagier. Er geldt namelijk een risicoaansprakelijkheid. Het neerschieten heeft geen invloed op de uitkering", aldus advocaat Arthur Flieger.

Hij voegt eraan toe: "De maatschappij kan, en zal waarschijnlijk, een voorschot betalen aan de families van de overledenen, zonder dat dit een erkenning van aansprakelijkheid inhoudt. Wil men de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen voor een hoger bedrag, dan zal moeten worden aangetoond dat Malaysian Airlines een fout heeft gemaakt. Onder andere daarom is het van groot belang dat de flight data recorders (de zgn. zwarte dozen) gevonden worden en voor verder onderzoek worden overgedragen aan onafhankelijke vliegtuigcrash-specialisten."

Vandaag is de dag van nationale rouw, en ook de dag dat de stoffelijke resten van de slachtoffers in Nederland aankomen. De stoffelijke resten van de slachtoffers van vlucht MH17, zullen vermoedelijk rond 16.00 uur in Eindhoven arriveren. Op het vliegveld van Eindhoven zijn al ,koning Willem-Alexander, koningin Maxima, premier Mark Rutte (VVD) en vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). Na de landing wordt er een minuut stilte in acht genomen.Tags: nabestaanden van slachtoffers vlucht mh17 hebben recht op 120.000 euro


 Reflex FM - Copyright © 1980-2019 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact