Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
3 doden en ruim 100 gewonden bij aanslagen op Boston Marathon  
[© 2019 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


15.04.2013

Bij twee zware bom aanslagen bij de finish van de Boston marathon zijn ten minste 3 doden en 48 gewonden gevallen. Hiervan zijn meerdere ernstig gewond, en kan het doden aantal dus nog stijgen. Omstanders melden dat er twee grote explosies waren bij de finish van de marathon.

Over het aantal gewonden doen verschillende berichten de ronde, zo zegt The Boston Globe dat er meer dan 100 gewonden zijn gevallen. Alle slachtoffers zijn inmiddels van de plek des onheils weggevoerd.

Volgens ooggetuigen werden slachtoffers hevig bloedend, en met afgrukte ledematen afgevoerd naar tenten die origineel voor de marathonlopers waren opgezet. Naast de twee explosieven bij de finish van de marathon is er nog een derde bom afgegaan bij de JFK-bibliotheek, zei het politiehoofd van Boston Ed Davis tijdens de eerste persconferentie. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Het mobiele telefoonverkeer is stilgelegd uit angst dat telefoons worden gebruikt om bommen te laten ontploffen. De website van de krant Boston Globe meldde dat er aan de Commonwealth Avenue die evenwijdig loopt aan de Boylston Street waar de marathon eindigde, een winkelcentrum is ontruimd.
President Obama is inmiddels op de hoogte gebracht. Het luchtruim boven de plaats van het incident is afgesloten, en Amerika is in hoogste staat van paraatheid.

De explosies waren circa drie uur nadat de winnaars de finish hadden gepasseerd in Boylston Street in het zuidwesten van het centrum van de stad. Daar hadden zich duizenden toeschouwers op tribunes verzameld, terwijl duizenden lopers de eindstreep passeerden. In Boston is door de explosieven opruimingsdienst een vierde explosief gevonden. Het team heeft dit gecontroleerd af laten gaan. Er kunnen nog meer explosieven gevonden worden.
Tags: 3 doden en honderd gewonden aanslagen op boston marathon


 Reflex FM - Copyright © 1980-2019 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact